Valkenburg Massages

massages op maat

Over mij


Wat leuk dat je de tijd neemt om mijn website te lezen!

Mijn naam is Angela Schreitl, al jaren gelukkig getrouwd en gezegend met twee heerlijke zonen. Woonachtig in het gezellige toeristische dorpje Valkenburg aan de Geul.

Mijn liefde voor en interesse in massages is ontstaan tijdens een  top tot teen massage. Ik was erg onder de indruk dat één massage zo'n positieve impact op het lichaam kon hebben. Dat wilde ik ook voor mensen betekenen! 

Na afronding van de Shiatsu opleiding maakte ik kennis met de traditionele Thaise massage. Deze massage heeft als toegevoegde waarde, dat spierknopen dieper worden behandeld en afgevoerd.

Door middel van mijn massages ga ik ook terug naar mijn Indische "roots" door cupping en guasha aan te bieden. In mijn jeugd werd dit door mijn ouders nog zelf gemaakt met een stuiver en een lapje batik stof eromheen. Vervolgens gedompeld in olie en aangestoken. Hier overheen werd snel een borrelglas gedaan, om het vacuüm effect te bereiken. Gelukkig kan dit tegenwoordig een stuk veiliger, met koude cuppings zonder vuur. De guasha therapie werd door mijn ouders ook met een borrelglas uitgevoerd. Echter wordt dit tegenwoordig gedaan met een jadesteen om ook de warmte uit de ontstekingen te halen. Met het cuppen en guasha wordt het bindweefsel op een dieper niveau gemasseerd. De doorbloeding wordt gestimuleerd en de behandelde gebieden herstellen sneller. Met deze therapieën haal je de diepe spanning uit de spieren. Verder heb ik hiermee ook goede resultaten geboekt bij klanten met een verdoofd en tintelend gevoel in armen en of benen.

Helemaal enthousiast ben ik over mijn Moxa lamp. Een infrarood lamp met helende mineralen. Deze lamp is zo breed toepasbaar en met een langdurend resultaat. Het wordt in de Chinese medische wereld zelfs ingezet voor het herstellen van de botten. Met deze lamp heb ik in de praktijk al mooie resultaten geboekt bij klanten met artrose, diverse ontstekingen en RSI klachten en chronische blaasontsteking.

Aangezien ik zelf veel baat heb gehad bij "Chinese Bone Setting" ( manipulatie/ kraken), bied ik deze therapie ook aan in mijn praktijk. Deze behandeling kan aan het einde van de massage net dat EXTRA stukje verlichting geven voor nek-, schouder-, bekken- of rugklachten. 

Mijn laatste aanwinst is de "Chinese methode van dry needling"’ en acupunctuur. De Westerse methode van Dry Needling behandelt alleen de spierknopen en is namelijk afgeleid van de Chinese methode. De Chinese methode is naar mijn mening effectiever aangezien zowel de spierknopen als acupunctuurpunten worden behandeld. Hierdoor wordt ook de energetische doorstroming op een natuurlijke wijze gestimuleerd. Waardoor het lichaam weer in staat is om zichzelf in balans te brengen. Verder wordt bij de Chinese methode minder lang en met korte, dunnere acupunctuurnaalden gewerkt, waardoor de klanten de behandeling als bijna pijnloos ervaren. Met de dry needling haal je de hele stijve constante spanning uit de spieren en reduceer je zwellingen na een val. Bijvoorbeeld als je door je rug bent gegaan of van de trap bent gevallen. En acupunctuur is zeer effectief bij Carpaal tunnel, depressie / Burn-out , hielspoor, hooikoorts en vermoeidheid van de spieren na een corona infectie. 


Zoals je hierboven kan lezen, ben ik continue bezig mijn kennis te verbreden en verdiepen, waardoor ik een breed pallet van unieke massages en therapieën aanbied. Het mooie van mijn behandelingen is dat ze voor lange duur een positief effect op je gezondheid hebben. En juist de combinatie van al deze massages en therapieën versterkt het effect op de algehele gezondheid op langere termijn.

 Wat Valkenburg Massages zo bijzonder maakt, is dat bij de massages gebruik wordt gemaakt van de beste en efficiëntste Oosterse en Westerse technieken. Sommige klanten vinden het ook erg fijn dat er wat harder gemasseerd en knooppunten weggehaald worden.

Aan de andere kant geef ik ook hele zachte ontspanningsmassages, waarbij je heerlijk kan afschakelen van het drukke dagelijks leven. Dus voor ieder wat wils!                                    

Ik neem de tijd, persoonlijke aandacht staat centraal. Mijn behandeling is op natuurlijke basis en versterkt je lichaam en immuunsysteem. Met veel plezier en toewijding geef ik mijn massages. Dit kan je nalezen bij de reviews op facebook en google. Gun jezelf of een ander een betere kwaliteit van leven. En maak nu een afspraak!  

Veel liefs,

Angela