Valkenburg Massages

massages op maat

Over ons


Wat leuk dat je de tijd neemt om mijn website te lezen!

Mijn naam is Angela Schreitl, al jaren gelukkig getrouwd en gezegend met twee heerlijke zonen. Woonachtig in het gezellige toeristische dorpje Valkenburg aan de Geul.

Mijn liefde voor en interesse in massages is ontstaan tijdens een  top tot teen massage van 60 minuten. Ik was erg onder de indruk dat één massage zo'n positieve impact op het lichaam kon hebben. Dat wilde ik ook voor mensen betekenen! 

Na afronding van de Shiatsu opleiding maakte ik kennis met de traditionele Thaise massage. Deze massage heeft als toegevoegde waarde, dat spierknopen dieper worden behandeld en afgevoerd.

Door middel van mijn massages ga ik ook terug naar mijn Indische "roots" door cupping en guasha aan te bieden. In mijn jeugd werd dit door mijn ouders nog zelf gemaakt met een stuiver en een lapje batik stof eromheen. Vervolgens gedompeld in olie en aangestoken. Hier overheen werd snel een borrelglas gedaan, om het vacuüm effect te bereiken. Gelukkig kan dit tegenwoordig een stuk veiliger, met koude cuppings zonder vuur. De guasha therapie werd door mijn ouders ook met een borrelglas uitgevoerd. Echter wordt dit tegenwoordig gedaan met een jadesteen om ook de warmte uit de ontstekingen te halen. Met het cuppen en guasha wordt het bindweefsel op een dieper niveau gemasseerd. De doorbloeding wordt gestimuleerd en de behandelde gebieden herstellen sneller. Met deze therapieën haal je de diepe spanning uit de spieren. Verder heb ik hiermee ook goede resultaten geboekt bij klanten met een verdoofd en tintelend gevoel in armen en of benen.

 

Helemaal enthousiast ben ik over mijn Moxa lamp. Een infrarood lamp met helende mineralen. Deze lamp is zo breed toepasbaar en met een langdurend resultaat. Het wordt in de Chinese medische wereld zelfs ingezet voor het herstellen van de botten. Met deze lamp heb ik in de praktijk al mooie resultaten geboekt bij klanten met artrose, diverse ontstekingen en RSI klachten.

Daarnaast bied ik ook een Detox therapie aan, bestaande uit heerlijke warme klei elementen. Dit zit in een plastic verpakking en leg ik op je lichaam. De warmte zorgt ervoor dat de spieren ontspannen. De klei zorgt ervoor dat zure afvalstoffen door het lichaam worden afgevoerd. Deze zure afvalstoffen kunnen namelijk op latere leeftijd de botten aantasten en ouderdomsziekten zoals bijvoorbeeld artrose en jicht veroorzaken.

Mijn laatste aanwinst is de "Chinese methode van dry needling". De Westerse methode behandelt alleen de spierknopen en is namelijk afgeleid van de Chinese methode. De Chinese methode is naar mijn mening effectiever aangezien zowel de spierknopen als accupunctuurpunten worden behandeld. Hierdoor wordt ook de energetische doorstroming op een natuurlijke wijze gestimuleerd. Waardoor het lichaam weer in staat is om zichzelf in balans te brengen. Verder wordt bij de Chinese methode minder lang en met korte, dunnere acupunctuurnaalden gewerkt, waardoor de klanten de behandeling als bijna pijnloos ervaren.

Zoals je hierboven kan lezen, ben ik continue bezig mijn kennis te verbreden en verdiepen, waardoor ik een breed pallet van unieke massages en therapieën aanbied. Het mooie van mijn behandelingen is dat ze voor lange duur een positief effect op je gezondheid hebben.

 

Met Valkenburg Massages wil ik meer mensen laten ervaren welke verlichting en/of ontspanning een massage kan geven. Daarom heb ik nu een lieve, betrokken, gedreven en kundige Engelstalige collega Dorina. Waardoor Valkenburg Massages met het realiseren van een tweede massage kamer ook DUO massages aanbiedt. Men kan zelf kiezen of je met je vriend (in), partner of familielid op hetzelfde moment op dezelfde kamer of op aparte kamers gemasseerd wordt.

Wat Valkenburg Massages zo bijzonder maakt, is dat bij de massages gebruik wordt gemaakt van de beste en efficiëntste Oosterse en Westerse technieken. Sommige klanten vinden het ook erg fijn dat er wat harder gemasseerd en knooppunten weggehaald worden.

Aan de andere kant geven we ook hele zachte ontspanningsmassages, waarbij je heerlijk kan afschakelen van het drukke dagelijks leven. Dus voor ieder wat wils!                                    

Met veel plezier en toewijding geven wij onze massages. Dit kan je nalezen bij de reviews op facebook en google. We hopen je snel te verblijden met onze geweldige massages!   

Veel liefs,

Angela & Dorina